Класически рецепти с трюфели

Сметанов сос с черен трюфел

30
com_content.category
(20 гласа, оценка 4.90 от 5)
Сметанов сос с черен трюфел4.90 от 50 от общо 20 гласували.


black-truffle-sauceНеобходими продукти:

50 гр черни летни трюфели

0.5 литра сметана  (за готвене)

40 мл зехтин

Сол, Черен пипер, Магданоз

Зехтина се загрява до температура за пържене, след което се сваля от котлона и в зехтина се слагат предварително ситно настърганите трюфели. Добавят се сол и черен пипер на вкус. В отделен съд се разбива сметаната и към нея се добавя трюфелната смес, разбърквате до получаването на хомогенна смес. Магданоза се добавя според предназначението на соса.


 

Зехтин с трюфел

19
com_content.category
(16 гласа, оценка 4.81 от 5)
Зехтин с трюфел4.81 от 50 от общо 16 гласували.


truffle-oil_newСвежи трюфели,  трудно се намират на пазара, а и цената им е доста висока, особено на  Белия трюфел (Tuber magnatum ). За щастие, зехтин с бял трюфел се предлага сравнително евтино на пазара, но задължително трябва да сме уверени в качеството предлагано от  съответния производител.Можете да направите свои зехтин с трюфели, като нарежете пресен трюфел на тънки филийки (подобно на чипс), и ги залеете със висококачествен зехтин по ваш избор. Важно условие е трюфела да бъде нарязан много тънко. Зехтина с трюфел се съхранява на хладно и тъмно място, далеч от топлина, светлина и кислород.

   

Майонеза с трюфели

18
com_content.category
(15 гласа, оценка 4.73 от 5)
Майонеза с трюфели4.73 от 50 от общо 15 гласували.


Truffle-Mayonnaise

Необходими продукти:

1 / 2 чаша зехтин с бял трюфел

1 / 2 чаша лешниково олио

1 яйчен жълтък 1  бяло вино, оцет

1 лимонов сок или вода

Започнете с разбиването на яйчения жълтък с 1 супена лъжица бяло вино и 1 супена лъжица вода или лимонов сок. Докато разбивате, бавно наливайте  от зехтина с трюфел. Ако стане много гъста майонеза и маслото не достигне, добавете една чаена лъжичка вода по време на бъркането.


   

Гъши дроб с трюфел паста

17
com_content.category
(15 гласа, оценка 4.73 от 5)
Гъши дроб с трюфел паста4.73 от 50 от общо 15 гласували.


Goose-liver-with-trufflesНеобходими продукти: за 1 порция: 220 г гъши дроб, 100 г (2 шайби) ананас, 5 г майонеза, 1 филийка хляб за тост, щипка бял пипер, щипка сол, 20 мл коняк, щипка захар, нишесте; За соса: 50 мл демиглас, 3 г трюфел-паста (намира се в по-големите супермаркети).

Начин на приготвяне: Гъшият дроб се овалва в нишестето и се пече на тиган. След като придобие златист цвят, се изважда и се поставя в загрята фурна под горен реотан. Там се запича до пълна готовност. Ананасът се карамелизира със захарта, майцената и коняка, докато се глазира. Хлябът се запича на тост. В чинията, в която ще се сервира ястието, се редят шайбите ананас. Върху тях се поставя препеченият хляб и най-отгоре - дробът. Ястието се залива със соса, приготвен от смесените майонеза и трюфел-паста.

   

Дресинг с трюфел

16
com_content.category
(14 гласа, оценка 4.79 от 5)
Дресинг с трюфел4.79 от 50 от общо 14 гласували.


truffles-dresingДресинг с трюфел: Смесвaте трюфелово масло и оцет(най-добре е балсамов),  в пропорция 2:1 масло оцет.  Сметана се добавя за гъстота. Този сос е отличен за салати, консерви от месо както и тестени изделия. .

   

Ризото с трюфел

15
com_content.category
(27 гласа, оценка 4.44 от 5)
Ризото с трюфел4.44 от 50 от общо 27 гласували.


Truffled_risotto_new Използва се класическата рецепта за приготвяне на ризото, като трюфелите се добавят по-късно в готвенето.

Настъргват се бели или черни трюфели, овкусяват се зехтин на много слаб огън за 45 минути, може да се добави и добро червено вино.

   

Страница 1 от 2