How to get a dog for truffles hunting?

48
com_content.article
(11 votes, average 3.91 out of 5)
How to get a dog for truffles hunting?3.91 out of 50 based on 11 voters.


truffles dog

За решаването на този въпрос има две основни възможности:

Първата възможност е да си закупите и обучите сами куче.

Втората е,  да си закупите вече обучено куче.

При първата възможност ще са ви необходими: време, търпение, инвестиции във храна, аромат за обучение, ваксини, разходки и тренировки в гората....Разбира се няма гаранция, че ще получите желания резулатат. Този вариант се предпочита от хора, уверени в своите възможности, които не желаят бърз резултат от лова на трюфели.

По интересен е втория вариант, а именно покупка на обучено куче. В интернет има много обяви на хора, продаващи обучени кучета за лов на трюфели. Проблема тук е, че в действителност много малък процент от кучетата продавани по този начин, отговорят на уменията и цената, която иска продавача.

Трябва да знаете, че най-често кучетата, продавани по този начин са резулатат от селекция направена от ловеца с цел да си поднови котилото. Кучетата с най-добри резултати, най-концентрирана работа, най-дълго работещи той оставя за себе си, а тези които имат недостатъци, той планира да ги замени. Обикновенно това става, чрез обява в интернет или някой форум за продажба на обучено куче за лов на трюфели. Винаги им е останало по едно или две кучета, всички останали са вече продадени!

По отношение на демонстрацията на уменията: Обикновенно тя не се провежда в истинска гора, а се скриват няколко трюфела, които кучето по команда открива... Това не е истинска демонстрация и най-често кучето се влияе от човешката миризма и следва нея. Демонстрацията трябва да се проведе при реални условия в истинска гора, където виреят трюфели и не са поставени предварително. Ако стопанинът е истински търсач на трюфели, задължително знае някоя близка до неговия раойн горичка и там може да Ви проведе демонстрацията. Друго важно условие при избора на куче е времето на работа. Куче обучавано 2 седмици, почти винаги ще открие 3-4 трюфела на демонстрация. Най-важаната характеристика на кучето ловец е времето му на работа. Добре обучените кучета работят концетрирано и без прекъсване в продължение на няколко часа, след като се изморят се подменят от "втората смяна от багажника на колата"

Още няколко важни неща, които трябва да знаете при избор обучено куче за лов трюфели:

По отношение на Стопанина /Продавача/

1. От колко време е ловец на трюфели?

2. Какви резултати има собственика/Продавача/?

3. С колко кучета разполага за лов и за продажба (като цяло)?

4. Защо продава именно това куче?

5. Имате ли право на избор из между останалите кучета?

6. Къде продава намерените трюфели?

7. Всички качества трюфели ли се изкупуват?

8. Какви са изкупните цени за изминал период?

По отношение на Кучето

1. От колко време се обучава и какви резулати е показало?

2. Колко време работи кучето без почивка?

3. Родителите били ли са търсачи?

4. Майката на котилото била ли е захранвана с трюфел-паста?

По всички тези въпроси Вие можете да се свържете с нас.

При нас, Вие ще получите най-добрите условия:

1. Ние ще Ви предложим избор на обучени кучета за лов на трюфели, на различни възрасти и цени, обучени от професионални ловци с доказани резулати.

2. Информация за начините на търсене на различните видове трюфели, видовете дървета, в които най-често се намират, изложението на терена, правилното съхранение и транспортиране.

3. Коректно отношение и целогодишно изкупуване на реални пазарни цени на всички качества трюфели.